Om oss

Finns det något bättre än att sitta i en skön bar och dricka sin favorit-drink? Om sedan personalen gör sitt yttersta för att göra drinkarna till något alldeles extra så blir det knappast sämre!
Har du inte provat baren på Grappa tidigare så gör det så fort som möjligt! Här har vi blandat klassisk och modern stil och använder bara det bästa råvaror! Vi vill verkligen skämma bort dig!

Hälsningar

Moa
Barchef

På Grappa kan du äta god mat inspirerad av södra Europas finaste kök. I vår trivsamma miljö kan du i lugn och ro avnjuta din måltid.

Vill du bara komma in och ta ett glas vin eller en drink är du givetvis välkommen till vår bar. Vår bartender serverar fräscha drinkar, ofta med inspiration av frukt och bär. Vi serverar många av våra fina viner glasvis, vilket gör att du kan smaka viner som du kanske inte dricker varje dag.

Lundquistska huset stod klart 1769 och är Varbergs näst äldsta stenhus. Det är byggt i rokoko för rådman Peter Hiertonn och makan Barbara Gammall. Huset köptes 1864 av handlanden Adolf Lundquist, som gav huset dess namn. I den här lokalen har funnits lager, stall, tryckeri och måleri.

Under större delen av 1900-talet har det varit restaurang i just dessa lokaler. Många känner nog igen namnet Coq dor och Lundquistska Huset men även ”Mätt o Go” och den libanesiksa restaurangen Silvis har huserat här.

Nu ligger Grappa här. Rokokon har rötterna i Italien. Grappa är också italienskt inspirerad. Cirkeln är sluten. Eller som man säger på italienska – Il circolo è chiuso.

1613653141_img-2729